Wintertijd?
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
02 November 2004 | Portugal, Coimbrã
We zijn maar richting het ziekenhuis gelopen, misschien dat we ergens een klok tegen zouden komen. Onderweg kwamen we langs een bank en we kwamen op het idee om te gaan pinnen, zodat we op het bonnetje konden zien hoe laat het, alleen bleek het pin-gedeelte van de bank in verband met onderhoudswerkzaamheden gesloten te zijn. Toen maar doorgelopen naar de bushalte, waar normaalgesproken, door middel van elektronische panelen wordt aangegeven hoe lang het duurt voor de volgende bus komt. Het ‘painel’ was ‘desactivado’, wat wil zeggen: buiten gebruik. Soms zit alles mee (niet dus). Ten slotte zag ik aan de overkant van de straat een parkeerautomaat waar de tijd op bleek te staan: het was inderdaad een uur vroeger. Daar zaten we dan: voor niks om zes uur (want dat was het uiteindelijk) opgestaan en nog driekwartier te gaan voordat de eerste bus zou komen… Balen.
02 November 2004 - 16:54
Klijntje:
Hoi iloon,
Tja, wintertijd/zomertijd. Toch weer net hetzelfde als in Nederland!! Geluk zit in een klein hoekje!!
Later wat meer gezellige klets van mij. Ddoei -
02 November 2004 - 17:02
Virgie:
Dag lieve ilona,
Ja dat is effe wennen he die wintertijd. Zeker als je nu niet zeker weet hoe en wat. Jullie hebben in ieder geval die zondagochtend een mooi begin gemaakt door rustig wachtend op de bus wakker te worden in de zondag ochtendglorie.
Het heeft ook 'zo zijn voordelen die wintertijd hoor! Vroeger donker dus de kaarsje kunnen al eerder aan en..... het bezoek aan jouw dat we in januari gaan brengen komt dag voor dag iets dichter bij.
Hoe gaat het zo op de stage? Heel veel succes, meis en tot heel snel.
dag, virgie -
08 November 2004 - 15:34
Ilse:
Hee ilona,
Het is al weer even geleden dat ik je wat stuur, maar vergeef me want ik heb het druk.
Jij bent ook druk bezig daar in Portugal zo te lezen. Een druk sociaal leven naast een vermoeiende stage. En wat een avontuur weer met die wintertijd. Je leert niet alleen OP de stage maar ook daarbuiten!
Het zal nu ook wel al een stuk kouder zijn. Nou ja je hebt lang genoeg van de zomer kunnen genieten! En trouwens, nu komt er ook weer een gezellige tijd (zoals Virgie al zei met de kaarsjes)heerlijk vindt ik dat. Sinterklaas komt trouwens dit weekend al weer aan vanuit espanja. Kom je hem misschien wel tegen ergens in Portugal op zijn reis, hihi.
Tot snel, dan bel ik je.
Dikke kus Ilse -
08 November 2004 - 17:50
Paps:
He Iloon,
Leuk verhaal hoor over de wintertijd.
Daar in Portugal maken zich niet zo druk om de tijd.
Lijkt Zimbabwe wel. "Jullie hebben de klok maar wij hebben de tijd" was het credo.
Lekker relaxed dus.
Wat zou ik graag in Portugal zijn. Hier draait namelijk alles dol.
Je hebt nog zo'n 2,5 maand de tijd om wat van die mentaliteit over te nemen.
Relativeert lekker.
Geniet ervan.