Chegámos! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu Chegámos! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu

Chegámos!

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

22 Augustus 2004 | Portugal, Lissabon

We zijn er! En eigenlijk is het nu heel raar. Toen we gisteravond in onze jeugdherberg in Lissabon aankwamen, had ik direct de, voor mij inmiddels bekende, gedachte: waarom heb ik dit in vredesnaam gewild? Waarom ben ik niet gewoon thuis gebleven, waar ik alles ken en alles weet? Ik had erg de behoefte aan een thuis, maar Very en ik moeten de eerste tijd het ´thuis´ in elkaar vinden.
Onze jeugdherberg ligt op het voormalige Expo-terrein van de Expo van 1998. Er staan hier dus allerlei futuristische gebouwen en bovendien is de informatievoorziening goed voor toeristen. We kijken onze ogen uit!
Gisteravond zijn we nog even naar de rivier de Taag gewandeld. Daar hadden we een mooi zicht op de Vasco da Gama-brug. Even lekker uitwaaien en ontspannen, want zo´n reisje brengt stiekum toch heel wat spanning met zich mee. Tijdens de wandeling van de herberg naar de rivier, zijn we vrijwel niemand tegengekomen. We hadden het idee dat het echt een dode plaats was waar we zaten. Vanmorgen zag het er toch al weer heel anders uit. We zijn toen naar een winkelcentrum gelopen, waar we een Portugese SIM-kaart hebben gekocht. Ik heb nu dus twee telefoons: een Nederlandse waar iedereen naar toe mag sms-en (06-44706728) en een Portugese waar mensen die dat graag willen naar toe kunnen bellen (00-351-965623686).
Ik had heel graag foto´s bij dit bericht willen zetten, maar ik mag geen diskettes gebruiken in dit internetcafé, dus daar moeten jullie nog even op wachten.

Het gaat verder goed met mij en ook met Very en mij. Ik heb alleen wel behoefte aan een soort zekerheid, een eigen plek, waar ik mijn spullen kan laten liggen en mezelf kan zijn. Morgen gaan we met de trein van Lissabon naar Coimbra. Daar zullen we eens zo´n plekje gaan zoeken.

Beijo,
Ilona

• 22 Augustus 2004 - 16:37

Amir:

Oi Iloon

Desejo que você tenha muita paz e muita felicidade em Portugal.
    Lembre-se que eu torço muito por você! Estou ouvindo a “Força” agora.

Um grande abraço,
    Amir

• 22 Augustus 2004 - 18:28

Marieke:

Hoi Ilona, (en very)

Heel veel plezier, succes en alles wat je nogmeer wenst in het mooie Portugal.
    Ik ben benieuwd naar jullie verhalen als jullie terug zijn, maar zal ook deze site in de gaten houden!
    Heel veel groetjes
    Marieke

• 23 Augustus 2004 - 12:19

Opa Douwes:

Lieve Ilona,
    Ik lees dat je behouden in Lissabon bent aangekomen en het vliegtuig is toevallig nergens tegenaan gevlogen of zonder benzine "gestaan". Ik verzekerde je tosh al dat er niets kon gebeuren en je kon trouwens ook nog schietgebedjes bidden!! Veelliefs en groeten van Oma en van je Opa.

• 23 Augustus 2004 - 18:54

Joke:

He Iloon. Ik was maar wat blij met het telefoontje dat jullie goed waren aangekomen! Als het goed is zitten jullie nu in Coimbra. Ik hoop dat jullie snel het onderkomen hebben gevonden.Een dikke kus van mij.