De voorbereidingen zijn in volle gang
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
11 Juli 2004 | Portugal, Coimbrã
Ik heb nu net vier nachtdiensten gewerkt, waarin het heel erg rustig was. Ik heb toen uitgebreid op internet gezocht naar een manier om van Lissabon naar Coimbra te komen, maar waarschijnlijk is het verstandiger dat we eerst maar eens een nachtje in Lissabon slapen.
Ik heb nog steeds erg veel zin om te gaan, steeds meer eigenlijk, maar ik zie nu ook veel meer mogelijke problemen. Wat gaan Very en ik eigenlijk doen tijdens onze vakantie (dat moeten we maar eens afspreken)? Waar gaan we slapen? Hoe krijgen we contact met de Escola Superior de Enfermagem (Hogeschool voor Verpleegkunde) in Coimbra? Welke leerdoelen ga ik opstellen in mijn stagewerkplan en hoe ga ik ze formuleren? We zien wel. Nog niet alles weten, heeft ook wel wat. Na Brazilië kan ik wel wat hebben, geloof ik. Very en ik gaan er in ieder geval een mooie tijd van maken. Het aftellen is begonnen. De 21ste augustus gaan we. Nog zes weken...
11 Juli 2004 - 14:43
Cees:
Hoi Boniootje dat ziet er goed uit. We zullen jou nog gaan missen. we hopen dat het ons gaat lukken om electronisch foto's toe te sturen. Je kent onze technische kwaliteiten als het de computer aangaat.
Jullie zijn druk aan de voorbereidingen bezig en dat is een goede zaak en lekker spannend.
Cees en Truitje -
11 Juli 2004 - 14:49
Ilse:
O, wat spannend vind ik het allemaal voor jou. Ik ben zelf niet zo'n avonturier. Jij gelukkig wel. Ik denk dat het daar in portugal wel allemaal goedkomt! Zeker met jou ervaringen en taalkunsten.
Groetjes -
12 Juli 2004 - 13:39
Syl:
Heey Loon!!
Ik schrijf nog eerder iets in je gastenboek dan dat ik je in het echt gesproken heb haha. Leuk hoor, je site! Hoop dat je een leuke tijd hebt daar met Very. Ik zie je vanaav weer, kletsen we weer even bij ghehe.
Kusje van je kleine zussie -
13 Juli 2004 - 14:22
Janine:
Hey Iloon
Wel vreemd, de berichtjes lezen over dat jouw avontuur steeds dichterbij komt, terwijl het mijne rond de datum dat jij vertrekt afloopt. We lopen elkaar net mis..
Weer maanden daarna kunnen we opnieuw bijkletsen over weer een buitenlandervaring die we min of meer gemeen hebben.
con mucho cariño,
tu hermana -
13 Juli 2004 - 19:05
Amir:
Oi Ilona!
Que website bonito!!!
Que esses seis meses em Portugal lhe sejam de muito proveito.
Que Deus esteja com você.
Um grande abraço -
14 Juli 2004 - 16:30
Klijntje:
Hoi hoi, ja, we hebben lekker relaxed. Een frisse start om geld te verdienen. Nog wat feestjes en afspraakjes en dan zit de agenda vol!! haha tot ... Portugal!!!
xxxx -
17 Juli 2004 - 16:03
Jaap M.:
namens de 2 heren: een leerzaam verblijf en netjes oppassen..
Als je per ongeluk nog iets van gehandicaptenzorg ziet in dat mooie land, dan houd ik me aanbevolen.
Groetjes van ZWO-heer Jaap. -
19 Juli 2004 - 12:44
Papa:
Euro passies:
Sylvie met Martijn naar Griekenland,
Maikel naar Janine in Spanje,
Joke en ik in Belgie,
Nu ben ik dus heel benieuwd welke passies er nog op jouw Europese wegen komen :<)
Ik kijk er in elk geval heel erg naar uit om jou en Viry in dat Fado-Portugal te treffen.
Leuk zo'n site waarop je kunt schrijven wat je normaal niet zegt. -
20 Juli 2004 - 12:00
Opa Douwes:
Lieve Ilona
Ik keek er toch
even van op dat
je nu al een website geopend
had;maar wel leuk dat na printen ook Oma alles kan lezen.We zullen alles volgen net als van Janine.
Veel groeten van Oma en van mij Opa -
27 Juli 2004 - 18:11
Suzette:
Hai Ilona! Even een berichtje van je nichtje (haha)! We hebben elkaar al een tijd niet gezien, maar zo kan ik iig al je avonturen een beetje meebeleven. Het klinkt heel spannend allemaal en ik wens je heel veel plezier! Veel liefs en een dikke zoen van Suzette -
29 Juli 2004 - 08:54
Virgie:
lieve ilona,
geniet ook lekker van de voorpret. Laat het van dag tot dag op je afkomen en twijfel niet te veel aan jezelf. Je bent een hele lieve meid en speciale vriendin, die ik weet het klinkt niet echt stimulerend voor jouw reis maar toch ga missen.
Samen dromen, een reis voor ervaring, stil staan bij een andere cultuur en een eigen plaatsje vinden.
Ik heb je lief,Heel veel succes
een kus voor jouw.* -
01 Augustus 2004 - 08:54
Very:
Hee Portugalmaatje!
Weet je... op het moment dat ik dit bericht schrijf krijg is het al over 3 weekjes dat we saampjes in het vliegtuig zitten, op weg naar het grote avontuur!! Ik heb het waarschijnlijk al héél vaak gezegd en geschreven, maar ik kijk er echt naar uit. Net als jij vind ik het ook steeds spannender worden (en ook een beetje eng)... en ik vond het al zo spannend!
Bewust en onbewust denk ik de hele tijd aan onze reis. Wat moeten we allemaal meenemen, hebben we alles geregeld, zijn we niets vergeten... Zelfs als ik al in bed lig en al bijna dromenland heb bereikt, draai ik me weer om om het nachtlampje aan te doen en weer wat 'dingetjes' op de lijst te zetten waar ik nog allemaal aan moet denken. Elke dag wordt wel een keer aan de reis herinnert, omdat je dan beseft dat je die persoon waar je op dat moment mee praat misschien niet meer ziet voordat je vertrekt. Of dat je net voor het laatst naar je werk bent geweest. Ik ben nog nooit eerder zo lang van huis geweest en ik tot nu toe vind ik dit alles wel heel bijzonder om mee te maken!
Iloon, zeker nadat we elkaars ouders hebben ontmoet, weet ik bijna zeker (want eigenlijk niets in je leven is zeker) dat we samen een supertijd zullen hebben in Portugal!
Geniet nog van je vakantie met Virgie, want ik denk dat het niet slecht is om even weg te zijn van alle Portugalgedachten!
Liefs Veertje.