Studievoortgang
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
11 Februari 2006 | Verenigd Koninkrijk, Glasgow
Ik ben druk bezig om alle bestudeerde literatuur samen te voegen in een 'literature review'. Ik vertelde woensdag heel trots aan mijn begeleider dat ik echt al serieus bezig was en al 1500 woorden had geschreven. Zij reageerde heel droog: 'Ja, 6000 woorden is wel ongeveer genoeg, maar daar zit literatuur over onderzoeksmethoden bij.' Dus ik ben nog wel even bezig, denk ik, al moet ik woensdag een eerste kladversie inleveren. Ach, ik zie het allemaal wel. Ik kan niet meer doen dan mijn best en ben echt tevreden over wat ik tot nu toe heb geschreven.
De formulieren om toestemming te krijgen van de ethische commissie om mijn onderzoek uit te voeren, zijn klaar en liggen nog bij mijn begeleider, omdat zij ze met professor Lorraine wil bespreken. Ik ben benieuwd wanneer we ze daadwerkelijk gaan versturen, want eerlijk gezegd duurt het me allemaal te lang. Ik heb de onderzoeksperiode al een maand verschoven, dus nu beginnen we hopelijk in april, in plaats van in maart.
Afgelopen woensdag kwam ik goed voorbereid op de universiteit. Ik had een Powerpointpresentatie in elkaar gezet en handouts afgedrukt, totdat bleek dat ik mijn presentie aankomende woensdag moet doen. Mijn klasgenoten hebben me hartelijk uit zitten lachen, al zagen ze ook wel in dat ik al klaar was voor die presentatie en zij nog niet eens begonnen waren, al is het gelukkig een informele presentatie die inclusief discussie 15 minuten duurt. Het zal wel goed komen.
Behalve die presentatie en mijn 'literature review', moet ik nog deelnemen aan een ethisch debat over euthanasie (leuk wanneer je uit Nederland komt), een onderzoeksvoorstel schrijven en twee essays, maar dat moet lukken. Alle docenten zijn in ieder geval erg tevreden over mij en dat werkt zelden in je nadeel.
Afgelopen week heb ik op dinsdag- en donderdagavond een klimcursus gevolgd in het Glasgow Climbing Center, gelegen in een oude kerk. Ik heb de 'toets' gehaald en ben nu officieel een bekwame klimmer. Het grappig is dat wanneer je zo'n cursus in het Engels doet, je geen idee hebt van de Nederlandse terminologie, maar als het allemaal maar veilig gebeurt, dan maakt dat vast niet uit.
Ik heb tijdens de klimcursus twee leuke mensen ontmoet (we waren met maar drie cursisten, haha): David en Linda. Toen zij een keer samen aan het klimmen waren, stond ik een wand met een overhangend stuk te bestuderen. De instructeur vroeg of ik die wand eens wilde proberen. Het leek mij een beetje te hoog gegrepen, maar je kunt het altijd proberen en niet geschoten is altijd mis. Ik heb mezelf overtroffen door het toch helemaal tot bovenaan te halen. Ik was er echt wel van onder de indruk en de instructeur ook.
De komende zeven dagen hebben we gratis entree, dus dinsdag gaan we met z'n drieën voor het eerst echt zelfstandig klimmen. Ik ben benieuwd!
Volgend weekend is het weekend van het Glasgow Ball en dan komt Nelleke op bezoek. Ik zal dan wel weer wat foto's op de site zetten van dansende mensen.
Heel veel liefs en bedankt voor de kaartjes (Ruud en Marjo, Karlijn, en Cees en Truus) en voor alle stukjes in het gastenboek,
Ilona
12 Februari 2006 - 11:20
Han Blaakman:
Dank voor je verslag, volgens mij werk je hard en het verslag hier straalt ook "zin erin" uit. Fijn die opmerking over fontys, op 30 maart is er accreditatie, mogelijk dat je deze zin ook aan die club kunt sturen.
Succes met je essay, de eth. cie en je presentatie. En geniet ook van glasgow (maar dat doe je volgens je berichten ook!
Groet Han -
12 Februari 2006 - 20:18
Syl:
Hee loon!
Schiet toch al lekker op, met die woorden.. Ik lees op msn dat je nu al aan de 2497 zit :D Je bent in ieder geval op tijd begonnen, goed voorbeeld voor je kleine zusje haha :P
Volgens mij krijgt Tijn geen emails van je site (nieuw emailadres). Zal de link eens doorgeven.. :)
Veel succes nog met typen, al bijna zere vingers? ;)
Dikke kus Syllie -
14 Februari 2006 - 17:58
Louis:
Ha die Ilona,
Van mij een dikke 10 en ga maar stotterend schrijven ,zit je zo aan die 6000 woorden(neem een voorbeeld aan mij).
Doe ze daar de boks op ,
dikke kussen en groeten ui Haarlem LLLLouis(met 1 L) -
15 Februari 2006 - 21:47
Jeanine:
Lieve Ilona,
Sorry voor de late reactie, druk,druk,druk. Wat een ervaring doe je weer op. Geweldig. Met je studie komt het ook wel goed volgens mij. Nog even en dan ben je tante. Dat is ook bijzonder, geloof mij. Straks wil je helemaal niet meer terug naar Schotland. Zo'n baby is zoo leuk. Zelfs Geert en ik gaan korter op vakantie om vooral niets te missen van onze kleine meid.
Ik blijf je volgen en schrijf vanaf nu wat trouwer.
Heel veel liefs, ook van Geert. Jeanine -
20 Februari 2006 - 14:33
Opa:
Lieve Ilona
Het gaat nog steeds goed met je, en ik had niet anders verwacht dat je niet klein te krijgen bent.
Je hebt er echt zin in en voor ons fijn om dat allemaal te lezen. Met ons gaat alles goed. Kus van Oma en Opa en tot ziens.