Het dagelijks leven - Reisverslag uit Coimbrã, Portugal van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu Het dagelijks leven - Reisverslag uit Coimbrã, Portugal van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu

Het dagelijks leven

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

03 December 2004 | Portugal, Coimbrã

Langzaam maar zeker wordt het hier toch ook echt wel kouder. De verwarming op onze kamer draait overuren. We hebben het zo koud, dat we de kerstboom maar vast opgezet hebben, zodat onze kamer er op z´n minst warm uitziet en zo wat spirituele warmte geeft.
Hier gaat alles zo zijn gangetje en op zich is dat al een aardig teken: we hebben onze draai gevonden. En dat is ook zo. We weten alles te vinden wat we nodig hebben, kennen alle winkeltjes in de steegjes van het oude centrum (vrouwen...)en weten voort op welke manier we iets moeten vragen om iets gedaan te krijgen.
De stage zit er ook al bijna op. Nog elf dagen werken op onze afdeling en dan is het voorbij. Er volgen dan nog wel vijf dagen op een andere afdeling, maar die zijn puur voor onze eigen ervaring en tellen niet mee voor een beoordeling. Soms heb ik het gevoel dat ik misschien te betrokken ben bij mensen, maar ik kan er niet tegen wanneer ik dingen zie gebeuren die niet hoeven te gebeuren of op zijn minst anders hadden gekund. Toch zijn collega´s erg tevreden over mij en steeds vaker zeggen ze even hoe ze vinden dat ik het doe, en zo krijg ik langzaam een beeld van mijn prestaties. Ook ik voel me inmiddels wel thuis op de afdeling. Ik ben echt ingeburgerd, in die zin dat ik alles weet te vinden en hoe weet hoe de meeste dingen gedaan moeten worden, en van Nuno heb ik al een aantal keren de vraag gekregen of ik op de afdeling wil komen werken, omdat ik de taal spreek en eigenlijk ook gewoon al deel uit maak van het team. Ik ga op deze manier wel met een zeker gevoel het einde van mijn laatste stage tegemoet. Tja, en daarna...? Eerst maar eens afstuderen.

PS Voor wie een kerstkaartje wil sturen :)

Rua do Cabido, 5
3000-087 Coimbra
Portugal

• 03 December 2004 - 20:00

Monique:

Hoi Iloontje,
    Ik vind het zo knap wat je doet, ook dat zielige verhaal van die vrouw die stervende was. Ik kan me goed voorstellen hoe je, je toen moest voelen zo hulpeloos he?
    Fijn dat je nu je draai gevonden hebt en dat je ontspannen naar je vertrek kunt werken. Jammer dat jullie mam nu ziek is morgen is ze jarig!Bart is ook totall loss van het harde werken en gaat u samen met Andries naar Spanje toe, kunnen ze even bijkomen van alle dagelijkse zorgen.
    Ilona veel succes nog in Portugal en tot hoors.

Liefs Monique

• 04 December 2004 - 00:18

Melody:

lieve Ilona,
    ten eerste sorry dat ik al zo lang niets van me heb laten horen, ik ben slecht in dit soort dingen. ik heb bewondering voor de manier waarop je met alles wat je mee maakt omgaat, ik weet niet of ik daartoe instaat zou zijn, vooral als je dat vergelijkt met hoe het er in nederland aan toe gaat. het is wel leuk om te lezen hoe jij het daar hebt en wat je allemaal mee maakt. ik wens je voor de resterende tijd heel veel succes en veel plezier daar en tot gauw.
    groetjes, Mel

• 04 December 2004 - 11:09

Cees En Truus:

Ha die Boniootje,

fijn dat we weer eens wat van je mee mogen beleven. Als het te koud wordt dan kun je misschien nog met echte kaarsen in de kerstboom gaan werken.(Branden erg goed)Geintje!!
    Gisteren had ik de viering van mijn 25-jarig jubileum bij TPG Post. Truus en ik hebben er'n gezellige dag van gemaakt. Uiteindelijk belandden wij bij"EXPERT" Nuenen, Genio dus, voor de aanschaf van een platte mooie nieuwe TV. Op deze manier is een gedeelte van het jubileumgeld alvast omgezet in een blijvende herinnering. Genio had een prachtig aanbod en stelt de TV vanavond op proef op.
    Vandaag heb ik de autohuur voor onze vakantie in Portugal even uitgebreid zodat we ook over een auto beschikken wanneer jullie nog in de Algarve zijn. Wij brengen jullie dan ook weer naar FARO uiteraard!!
    Met ons joekeltje gaat het goed. Vandaag gaan we even naar je jarige(zieke) moeder(proficiat) en morgen vieren we bij ons SINT met de Douwesjes.
    Gezellig toch.
    Fijn dat onze vakantie dichterbij komt en wij jou weer in onze armen kunnen sluiten eind januari. Duurt gelukkig niet lang meer.
    Hartelijke groeten en maak er ook plezierige dagen van.
    xxxxCees en Truus.

• 04 December 2004 - 18:09

Joke:

Ja Iloon: een mooi boompje: eens kijken of het hier met de vele lichtjes en zonder jou!
    Hier gaar alles ok, wij zijn echt nog steeds idolaat van onze Dudi, nooit gedacht :) Veel succes nog en veel groeten aan Very en Rosa. Kus van mij.

• 04 December 2004 - 19:02

Klijntje:

Lieve Ilona,
    Bij ons is de kerst nog niet begonnen, Sinterklaas en de Pieten lopen nog steeds door het dorp!! Fijn dat je het gevoel hebt dat je je thuis kunt voelen op de afdeling en in de stad. Ik ben toe aan een vakantie in Portugal!
    gr Karlijn

• 06 December 2004 - 11:58

Opa:

Lieve Ilona.
    Je heb lang niets meer van me laten horen. Maar nu is mijn computer ge-instaleert
    met medewerking van je vader en Eugenio.
    Ik had toch nog problemen
    maar die zijn nu opgelost.
    Hartelijk bdankt voor de fotos en de mooie kaarten.
    Fijn te lezen dat je het goed maakt. Wees heel hartelijk gegroet met kusje van Oma en Opa.

• 07 December 2004 - 20:01

Louis:

ha die Ilona,
    Eindelijk een berichtje van mij.Ik schaam me een beetje dat ik niet eerder heb gereageerd, maar ik ben niet zo`n schrijver.Ik lees alles met grote interesse vooral je vorige bericht vond ik erg indrukwekkend.Toch wel een harde leerschool.
    Aan de andere kant geniet je ook van alles om je heen en leer je heel veel ,een hele prestatie.
    Ik kan best eens af en toe een beetje jaloers zijn.Ik wens je nog een paar goede stagedagen en geniet er nog maar even van.Een groet en veel kussen ook van Juul ,Lotte en Joris.
    Louis

• 09 December 2004 - 09:01

Ruud En Marjo:

Hallo Ilona,

Wat leuk dat we op deze manier kunnen meeleven met jouw leven daar in Portugal. We zijn een paar weken geleden met jouw ouders naar Bella geweest, was heel gezellig. Ook dat joekeltje van jullie zat met ons achterin, mee en dan scheten latend. Was wel lachen natuurlijk. Ik lees dat jullie mam ziek is dus ik zal haar eens bellen. Nou meid ik wens jou het allerbeste en als je thuis komt komen we een keertje buurten, heel veel succes!!!!!!

Liefs, Ruud en Marjo.

• 14 December 2004 - 08:34

Ilse:

Lieve Ilona,

Een mooie kerstboom hebben jullie opgetuigd. Wij hebben eerst nog sinterklaas gevierd, maar nu dat voorbij is kan de kerst beginnen. Thuis hebben wij gister de boom versierd, geeft toch een heerlijk gevoel. Meer warmte in huis!
    Ik wens je voor de komende tijd nog een paar hele fijne stage-dagen! Ik ga hier in het koude Nederland rustig door met afstuderen (het gaat de goede kant op)

Tot snel weer, heel veel groetjes (ook aan Very)
    Ilse