De tijd vliegt - Reisverslag uit Glasgow, Verenigd Koninkrijk van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu De tijd vliegt - Reisverslag uit Glasgow, Verenigd Koninkrijk van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

22 April 2006 | Verenigd Koninkrijk, Glasgow

Inmiddels ben ik al weer twee weken terug in Glasgow, al lijkt het soms alsof ik helemaal niet weg ben geweest.

Pasen is inmiddels voorbij. Het was vreemd om niet thuis te zijn, maar ik heb me goed vermaakt. Op Goede Vijdag hebben we een vierinkje gehad met de Taizé-groep. Het was erg indrukwekkend en we hebben tot middernacht zitten ouwemeuten onder het genot van thee en 'hot cross buns' (het traditionele broodje voor Goede Vrijdag: een soort krentenbol met een wit suikerkruisje er bovenop). Na die viering heeft Joanna me uitgenodigd om op paasmorgen met haar mee te gaan naar een eucharistieviering in Kelvingrove Park. Het was best een bijzondere ervaring om om 8 uur 's morgens in een park te staan met nog een man of 50. Het is fijn dat (net als veel kerstliederen) de paasliederen in bijna alle talen vertaald zijn, waardoor ik een beetje mee kon blèren. Om half negen zijn we naar Wellington Church gegaan om met z'n vijftigen te ontbijten en dat was erg gezellig, zeker omdat ik vantevoren had gedacht dat ik Pasen alleen door zou brengen. We hebben zo lang zitten natafelen, dat we meteen door konden naar de reguliere paaskerkdienst, die me (gelukkig) erg aan Nuenen deed denken. De rest van de eerste paasdag heb ik met Joanna en een vriend van haar Ross opgetrokken. We zijn met z'n drieën naar Helensburgh gereden waar we Hill House hebben bekeken. Het interieur van Hill House in ontworpen door Charles Rennie Mackintosh, een beroemde ontwerper. Het paasdiner heb ik met mijn flatgenootjes doorgebracht bij McDonald's. Heerlijk, haha.

Op tweede paasdag heb ik mijn toekomstige onderkomen nog eens bekeken en het huurcontract getekend. Op 1 mei ga ik verhuizen en ik kan niet wachten.

De rest van de week was een beetje hopeloos en ik had er eigenlijk helemaal genoeg van. Mijn supervisor (Margaret) was op vakantie en op 1 mei moet mijn onderzoek starten (niet echt strak gepland, dus). Alle ziekenhuizen stuurden deze week hun formulieren die door Margaret ondertekend moeten worden, maar omdat ze er niet was, kon ik helemaal niets. Ik zag het echt niet meer zitten, maar maandag zie ik Margaret weer en dan hoop ik dat het allemaal gewoon goedkomt.

Vandaag heb ik 8 keer over de Erskine Bridge gelopen voor het goede doel. De Erskine Bridge ligt zo'n 15km ten noordwesten van Glasgow en is 1,2 mijl (bijna 2km) lang. Samen met Joanna was ik gestrikt tijdens de kerkdienst met Pasen. We moesten geld inzamelen voor Mali door sponsoren te zoeken en dan zo vaak mogelijk de brug op en neer te lopen binnen drie uur. We hebben dus 8 keer gehaald, dat is 9,6 mijl in drie uur, ruim 15km dus. Niet slecht, toch? Alles bij elkaar heb ik maar 24 pond om aan Mali te geven, maar als je maar een week de tijd hebt en je familie en vrienden aan de andere kant van het Kanaal zitten, dan is het toch niet slecht.

Komende dinsdag mag ik dansen voor de camera! Het klinkt meer dan het is, haha, maar evengoed ben ik er een beetje nerveus voor, vooral omdat ik in een rokje moet en omdat er 4 cameramannen om ons heen dwarrelen. Wat gaat er dan precies gebeuren? Nou, vier studenten van Strathclyde University (een andere universiteit in Glasgow, veel minder mooi) moeten een film maken en het leek hen wel leuk om een DVD te maken over ceilidh-dansen. Dinsdag moeten alle mannelijke leden van de dansvereniging in kilt of pak en de dames in een rokje. We moeten vier uur dansen, voor vier camera's. Ik heb te doen met onze dansinstructeur die ineens show-host moet worden met microfoon en al. Ik ben benieuwd of we een kopie van de DVD krijgen (zou leuk zijn voor het nageslacht), al krijgt de club sowieso 600 pond (900 euro) voor de kas, dus dat is altijd mooi meegenomen.

Kortom, ik vermaak me nog steeds. Voor wie een kaartje wil sturen naar mijn nieuwe onderkomen, dit is het nieuwe adres met ingang van 1 mei:

Ilona Douwes
1/1, 23 Overnewton Square
Glasgow
G3 8RW
Verenigd Koninkrijk

Mocht iemand willen bellen, dit is het nummer met ingang van 1 mei: 00-44-1415610548

Mensen die liever een keer een e-mailtje sturen: ilona.douwes@gmail.com

Heel veel liefs vanuit een lenteachtig en redelijk warm Glasgow,
Ilona

• 23 April 2006 - 17:16

Joke:

He Boontje! Fijn dat je de Paasdagen goed bent doorgekomen, tis wat,net voor de feestdagen weer weg van thuis. Maar het was weer gezellig met je!!
    Moest je die kilometers hard-lopen :)??
    Leuke foto's, wat had jij veel eetzooi! Lekker he?
    Veel succes met Margaret, de formulieren en met dansen voor je geliefde camera!
    Dikke kus van mij.

• 23 April 2006 - 19:23

Marcel (tegenwoordig Ook Wel Opa Genoemd):

De tijd mag dan wel vliegen, een echte douwes vliegt dus liever niet.
    Daarom blijven we plannen maken om jou in juni per boot en auto te bezoeken.
    Waar ben je daargins toch allemaal weer mee bezig Boon?
    Brugrennen en rondedansen voor het goede doel terwijl je eigen doel er bijna bij inschiet !
    Petje helemaal af hoor.
    Cees en ik hebben de eerste klus geklaard om Tomakker 162 en 160 te linken via een poort in de schutting.
    Ook het gras heeft zijn eerste beurt van dit jaar gekregen. Eigenlijk 2 beurten ineens dus. Dudi en zijn baasje zijn deze eerste lentedag al heel tevreden geweest met dit stukje Tom'akker'.
    Heb jij ook al lekker weer?
    Succes met je onderzoek, ik ben benieuwd naar de resultaten.
    Knuffel van pap.

• 26 April 2006 - 16:09

Karlijn:

Hee sjatje, Ik vond die paaskip errug...uh... lekker...
    Even orde op zaken: Ik begin dus 1mei in Echt, heb een autootje, nog niet op foto, mag straks twee weekjes huisvrouw spelen (hond, koken, schoonmaak en werken (gelukkig geen kinderen!!) en ik heb het weer erg naar mijn zin in Holland.
    Fijn dat ik mag lezen dat jij je ook vermaakt en 1 mei lekker je intrek mag nemen in het appartementje. Ga maar goed uitrusten van al die kilometers. Dikke knuffel klijntje

• 01 Mei 2006 - 05:41

Monique Douwes:

hoi ilonoon,

1 mei vandaag dus de dag van je verhuizing wat spannend zeg stuur je gauw foto's van je nieuwe honk?
    Die foto's van je paaskippen waren ook leuk.
    Leuk om al je belevenissen bij te houden ik mailmet mijn achterneef die de hele wereld rondreist en met iemand die net een nieuwe baan heeft in rusland vlakbij Tokio leuk om allemaal te horen hoe de nederlanders alle die nieuwe indrukken ervaren.Ilona ondanks dat je weer vaste voet op nederlandse grond wil zetten en niet meer wilt reizen geniet je toch heerlijk van al je belevenissen en de prachtige natuur want soms mail je zo'n mooie foto's dat je er stil van wordt ja dat zegt die rebbel tante van jou als je vader en moeder dit lezen geloven ze me niet maar je maakt echt soms hele mooie foto's van de natuur daar nou meid veel plezier en vooral succes met je studie liefs monique