Tsja
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
16 Januari 2006 | Verenigd Koninkrijk, Glasgow
Het gaat weer goed hier. De eerste lesdag heb ik al weer gehad en toen realiseerde ik me weer waarom ik hier ben: mijn honger naar kennis. Jee, wat zijn die lessen interessant! Ik krijg er geen genoeg van. Ik heb nu op woensdag van 9 tot 5 les en van mij mocht het iedere dag zo zijn. Vooral Ethiek is beestachtig interessant.
Ook met de zelfstudie gaat het goed. De bijlagen, voor de aanvraagformulieren om van de ethische commissie toestemming te krijgen om mijn onderzoek uit te voeren, zijn klaar en vanmorgen heb ik ze ter controle bij mijn supervisor afgegeven. Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Nu moet ik dus nog twee essays schrijven, één onderzoeksvoorstel en mijn literatuuroverzicht voor mijn afstudeerproject. Via een docent van mijn oude Fontys HBO-V ben ik met mammacareverpleegkundigen in Nederland in contact gekomen. Zij helpen mij nu met het zoeken naar informatie, waar ik ze erg dankbaar voor ben.
Om nog wat extra kennis op te doen terwijl ik hier ben, ben ik begonnen met het online leren van de zogenaamde internationale neutrale taal Esperanto en dat werkt erg verslavend, moet ik zeggen. Gisteravond heb ik les 1 tot 3 doorgewerkt en nu kan ik hele eenvoudige zinnetjes vertalen. Ik probeer het tot de zondagavond te beperken, want anders gaat mijn studie er onder lijden, vrees ik (ja, zo leuk is het om die taal te leren).
De eerste dansles heb ik ook al weer gehad en dat was weer dolle pret zoals gewoonlijk. Ik doe nu ook mee met de lessen voor gevorderden, dus 2,5 uur dansen op dinsdagavond.
Ook het burengerucht, veroorzaakt door mijn Amerikaanse huisgenootje en haar Franse vriend, laat er geen twijfel over bestaan: het Schotse dagelijks leven is weer begonnen en het is weer als vanouds!
Liefs,
Ilona
16 Januari 2006 - 19:59
Hey Iloon,:
leuk dat je je weer goed voelt. zo te lezen kom jij je tijd wel goed door ;)
dat je daar allemaal nog tijd en zin in hebt na een hele dag studeren...super knap. ik zou zeggen veel plezier er mee en heel veel succes. Marc en ik zijn nog steeds op zoek naar een huisje, nog niets gevonden, maar woensdag mogen we weer op een paar huisjes reageren :)
groetjes van Marc en mij
-xxx- -
16 Januari 2006 - 22:17
Joke:
Fijn hoor dat het weer goed met je gaat. Geniet maar van het vergaren van kennis en ervaring!! Veel succes en sterkte met het burengerucht.
Dikke knuffel -
16 Januari 2006 - 22:25
Louis:
Ha die Ilona,
Voor iemand die niet weey wat ze moet schrijven ,ben ik wel erg benieuwd naar het volgende bericht als je het wel weet.Fijn dat je er weer lekker inrold en dat je het gewone leven weer zo opgepakt heb.Lekker leren en ga zo door Groeten en een kus van ons allen uit Haarlem -
16 Januari 2006 - 22:33
Charlotte:
Hej Ilona,
Je bent goed bezig zeg!! Over 2 weken zijn Marieke en ik al bij je op visite, de tijd vliegt! Ik heb er zin in!
Succes met je bezigheden!
tot snel.
kus Charlotte -
17 Januari 2006 - 21:05
Ruud En Marjo:
Lieve Iloontje,
wat fijn om te horen dat het weer goed met je gaat!!! Ga ervoor meid, je doet het hartstikke goed. Heel veel liefs en groetjes, Ruud en Marjo. -
19 Januari 2006 - 12:31
Opa:
Lieve Ilon
Het gaat weer goed met je ondanks een aanvankelijk minuur-bericht. Ik ben er van overtuigd dat je het goed zult redden daar in Schotland. We zijn trouwens niet anders gewend !! Kop op meid en er tegenaan. Heel veel liefs van Oma en Opa. -
24 Januari 2006 - 09:32
Karlijn:
Hee boon,
tis bijna zover, alleen is het weer typisch fontys. Bedankt voor je snelle reactie (wist niet dat je sms ontving op je nl nr, hihi)
nog twee daagjes voor mij en dan nog anderhalve maand voor ik jou zie. de tijd gaat snel. Fijn dat toch blijkt dat veel mensen bereid zijn een ander te helpen. Het ga je goed, ik bewaar je souvenirs wel...haha
Dikke knuffel
xxxx