Weer even wennen - Reisverslag uit Glasgow, Verenigd Koninkrijk van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu Weer even wennen - Reisverslag uit Glasgow, Verenigd Koninkrijk van Ilona Douwes - WaarBenJij.nu

Weer even wennen

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

13 September 2005 | Verenigd Koninkrijk, Glasgow

Lieve mensen,

Het is toch weer even wennen, een tijd in het buitenland. Ook al weet ik dat er veel mensen aan me denken, blijft het toch mijn eigen avontuur, met ups en downs, en zal ik het vooral toch zelf moeten doen. Maar de wetenschap dat er mensen aan mij denken, maakt het wel gemakkelijker.
Gisteravond hebben mijn ouders en en mijn zusje Sylvie mij in Breda op de bus gezet. Toen de bus aan kwam rijden (met een half uur vertraging), leek hij er leeg uit te zien. Wat een tegenvaller toen ik binnenkwam! De meeste mensen wilden natuurlijk liggend slapen, dus toen ik een meisje voorzichtig aanstootte met het verzoek of ik naast haar mocht zitten, keek ze me erg verstoord aan.
Ik was er van overtuigd dat we met de Shuttle onder het Kanaal door zouden gaan, maar bij het welkomstwoordje van de chauffeur bleek dit niet het geval: anderhalf uur met de boot. Om zes uur vanmorgen kwamen we aan op Victoria Coach Station in Londen, waar ik nog drie uur moest wachten op de bus naar Glasgow.
Tegen zes uur vanavond ben ik hier aangekomen. 20 uur in de bus zitten is toch wel erg lang, dus ik adviseer mensen die op bezoek willen komen toch maar met het vliegtuig te gaan. Daarnaast lijken de buschaffeurs toch erg van hard rijden te houden, wat het slaapcomfort danig omlaag haalt.
Op het station van Glasgow kon ik zo gauw de mensen van het welkomstcommitee niet vinden, dus daarom maar direct een taxi genomen. Bij de universiteit bleek ik op zich wel goed geregistreerd te staan, al kwam ik volgens de administratie uit Denemarken, maar als dat alles is...
Ik kreeg de sleutel van mijn kamer en er werd een taxi voor mij gebeld, die ik niet zelf hoefde te betalen!
De chauffeur heeft me voor de deur van mijn nederig stulpje afgezet. Ik blijk met nog vier meiden een huisje te delen. De namen kan ik nog niet echt onthouden, alleen die van Heather, maar waar zij vandaan komt, weet ik niet. De andere dames komen uit Schotland (wat een dialect trouwens), Taiwan en India. Een mooi multi-culti gezinnetje dus.
Na een aantal verwoede pogingen om mijn latop geschikt te maken voor internet, ben ik toch maar gewoon gaan vragen of iemand wist hoe het moest. Ik werd verwezen naar een studenten-help-desk een paar deuren verderop. Met een folder in de hand duurde het nog een klein half uur voordat het me lukte, maar het resultaat mag er zijn: ILONA IS BEREIKBAAR!.

Dit is trouwens mijn gewone adres:

Ilona Douwes
91 Kelvinhaugh Street
Flat A, Room 3
Glasgow
G3 8PE
Verenigd Koninkrijk

Ik heb ook een vaste telefoonverbinding:
+44-870-142-7827

Ik zal een dezer dagen ook een UK-sim aanschaffen. Wat daar het nummer van is, laat ik tzt nog wel weten.

Kus,
Ilona

• 13 September 2005 - 20:50

Very:

Hee meid!

Vergeet niet om bij het oversteken eerst rechts te kijken en dán pas links... haha. Succes met wennen en met je 'draai' te vinden en veel plezier in je multi-culti-huisje.

Beijos Very

• 14 September 2005 - 06:58

Janine:

Hey tante Iloon,
    Fijn dat de reis goed verlopen is! Ik hoop dat je het naar je zin gaat hebben in je huisje met de andere meiden. Succes voor de eerste dagen met het vinden van je draai daar. Dikke knuffel,
    Pien

• 14 September 2005 - 20:17

Joke:

Ja kind het zal zeker wennen zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in je dat je het ook daar met je uitsraling en warmte gaat redden.Ik wens je een bijzondere tijd in Glasgow. Dikke knuffel van Joke

• 15 September 2005 - 14:56

Opa:

Lieve Ilona
    Fijn om te lezen dat je goed en heelhuids bent aan-gekomen. Wij wensen je nog-maals veel sucses met studie en contacten.Veel liefs van Oma en mij Opa

• 15 September 2005 - 20:27

Cees En Trui:

Zonder dat ze je gezien hebben denken ze al dat je een Scandinavische bent, dikke pret.
    Fijn dat je goed overgekomen bent en wij via dit Web mee kunnen genieten van jouw belevenissen. Prachtige gebouwen trouwens.
    Op dit moment hebben we hier Engels weertje.
    Binnenkort maar eens kijken of we met beeld en geluid rechtstreeks contact kunnen maken.
    Groeten en knuffels en veel plezier/succes.

• 16 September 2005 - 17:17

Annemarie:

Ha.Ilona. Fijn dat je goed bent aangekomen en alles hebt kunnen vinden. Zal wel weer even wennen zijn zonder het warme nest van thuis. Er lijkt inderdaad weinig ruimte voor persoonlijke frutsels dus dat zal wel wat creativiteit vergen. De omgeving is wel heel sfeerfol en het voornemen is er serieus om met mama een keertje bij je langs te komen. Succes de komende weken met het opstarten op de uni en alle nieuwe sociale contacten. Weer een heerlijk avontuur!! kus Anne

• 17 September 2005 - 08:12

Klijntje:

Lieve Iloon,

Het blijkt toch elke keer weer een nieuwe ervaring. Eigenlijk maar goed ook. Ben blij je gegevens te hebben. De foto's bekijk ik nog een keer wanneer de verbinding wat sneller is.
    Ik hoop dat je afscheid gezellig is geweest. Heb veel aan je moeten denken en hoop via het internet en de telefoon contact te houden. (sms dan, bellen kost 1 euro per minuut voor mij)
    Het ga je goed!! Heel dikke kus
    xxxx

• 19 September 2005 - 15:56

Marijke Visser:

Hallo Ilona,

Heel veel succes daar in Schotland. Het is nog steeds een van mijn wishes, die deel van de UK te bezoeken. Ik blijf je met belangstelling volgen. En als je komt naar Nederland, is het vliegtuig inderdaad confortabeler.
    groetjes

MArijke Visser

• 19 September 2005 - 19:58

Louis:

Ha die Ilona,
    Als ik zo die foto`s zie begint het bij mij te kriebelen,ik wil ook weer naar Schotland.Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen en kijk er naar uit ze weer te mogen lezen.Heel veel studiegenot en geniet ook van Schotland het is de moeite waard.Een kus en een groet van ons allen uit Haarlem(Holland) Louis